К основному контенту

85-річна позивачка закликала суддю Соколова не чекати її смерті, і винести рішення по закону

Напередодні чергового розгляду 23.02.2022 року в Печерському суді резонансної справи за позовом Пивоварової Зої Петрівни до АТ КБ «ПриватБанк», в якому вона вимагає повернути їй вкрадений банком депозит, постало питання, чи дотягне заявник до винесення рішення. Або ж рішення ляже на її могилу, - передає Чесне правосуддя.

Не випадково дана справа викликала неабиякий резонанс у суспільстві та привернула увагу ЗМІ. 

«Навіть фашисти не забирали останнього» – старенька, яка пережила німецьку окупацію, звернулась до нового голови правління «ПриватБанку» Герхарда Бьоша»

Особливості процесу надає те, що дана справа тягнеться вже третій рік. І от нещодавно, в світлі дуже ймовірного чергового переносу, позивачка записала відеозвернення до судді Олексія Соколова, в якому закликала не знущатися з неї, а винести, нарешті, якесь рішення.

«Шановний суддя Соколов! Мене звати Зоя Пивоварова, мені 85 років.  Звертаюся до вашої людяності та порядності! Ви розглядаєте мою справу про повернення депозиту, який не віддає ПриватБанк. (справа № № 757/13397/20). Це заощадження всього життя, які я збирала десятки років. Вже два роки я не можу забрати ці кошти, щоб спрямувати їх на лікування та покращення умов життя. Я пережила фашистську окупацію, голод, бідність, але не бачила такого відношення до старої людини. Скажіть, чому Ви переносите розгляд моєї справи кожен раз, вже два роки? Може ви чекаєте, коли я вже помру? Я не прошу виносити рішення в мою сторону. Я лише прошу - винесіть рішення по закону чесного правосуддя!», - звернулась бабуся до судді Печерського районного суду м. Києва .

Відео звернення: 

Що далі?

У суддів та юристів вважається  дуже поганою прикметою, якщо позивач/клієнт помирає під час розгляду його справи. Неможливо зазирнути у голову судді Соколова, який веде цю справу і, судячи з усього, збирається знову, в 10-й раз, перенести розгляд на невизначений термін. 85-річна Зоя Пивоварова дуже слабенька, це чудово видно з її відео. І з кожним переносом шанси на те, що вона зможе отримати та використати свій депозит, стрімко тануть. Ці гроші - заощадження всього життя, які жінка хоче використати для лікування катаракти та покращення її стану.

Невідомо, в чому причина такої поведінки судді Соколова. Можна було б ще зрозуміти таке абсурдне затягування, якщо б у справі містилося купа складних документів, які треба було б ретельно вивчити, або непрояснених моментів, які впливають на справу. Або ж позовна сума складала мільйони доларів. Але ж, документів там обмаль і обставини відомі і ясні - «ПриватБанк» (Відповідач) визнав, що гроші Пивоварової З.П. є у Банку, й сума там мізерна для банку, який сам визнає, що тримає депозит позивачки. Тобто, можна в будь-який момент виносити рішення по суті. Але служитель Феміди чомусь кожного разу відкладає розгляд.  

ЗМІ та юридична спільнота навіть розпочали укладати парі – чи дотягне суддя, який, до речі, обирав запобіжний захід П. Порошенку, розгляд цієї справи до смерті позивачки, або ж вона дочекається рішення. Поки що, шанси 20х80 в дуже сумний бік. Що ж, на все вища воля. Можливо, українське правосуддя в особі судді Соколова на цей раз продемонструє людяність і доброчесність. Тим більше, що за перебігом цієї справи уважно спостерігають у ВРП та ВККСУ – для них це теж неабияке випробування існуючих норм та стандартів правосуддя.

Будемо слідкувати і повідомляти, як розвиваються події в цій справі.

Вероніка Луценко, Андрій Шевчук

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Вищий господарський суд підтвердив право власності на базу «Козинка» за товариством мисливців і рибалок (УТМР)

Тим самим колегія суддів ВГСУ підтвердила рішення Апеляційного господарського суду м. Києва на користь УТМР. Тепер силові структури   і виконавча служба мусять не зганьбитися та реалізувати право мисливсько-рибальської громади розпоряджатися власним майном. Деталі цього рішення розкрило видання «Нова Влада»: http://novavlada.info/gosudarstvo/v-kieve-obshchestvo-rybolovov-i-ohotnikov-okonchatelno-otvoevalo-imushchestvo-u На жаль, у справах боротьби проти рейдерів позитивні рішення на користь законних власників трапляються не досить часто. Отже, можна щиро порадіти за колектив мисливців та рибалок, зокрема Київського відділення УТМР на чолі з В. Ласкаржевським, які завдяки наполегливості, злагодженості та вірі у власні сили змогли відстояти базу «Козинка» в боротьбі із значно впливовішими і заможнішими рейдерами. Також варто відзначити блискучу роботу молодого, але вже досвідченого та загартованого у судових баталіях адвоката Дмитра Власенка, який поступово стає справжнім л

Антирейдерський закон не врятує фермерів від рейдерів, що і доводить справа Мартиновця М.М.

Справа фермера з Херсонщини Мартиновця М.М. показала, що без невідворотного покарання корумпованих чиновників, антирейдерські законопроекти - фікція Як стало відомо ГО «Чесне Правосуддя», у парламенті зареєстровано антирейдерський законопроект «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству», покликаний мінімізувати аграрне і земельне рейдерство. Про це повідомив ініціатор законопроекту, голова земельного підкомітету Аграрного комітету ВРУ Олег Іванович Кулініч. « Після того, як у Раді був провалений президентський законопроект №7363, який містив низку антирейдерських норм, потрібно шукати інші законодавчі шляхи для вирішення проблеми аграрного і земельного рейдерства, яка сама по собі нікуди не зникла. Розуміючи це, ми разом з представниками майже всіх фракцій та груп ВРУ (всього 32 народні депутати) зареєстрували в парламенті окремий законопроект на цю тему», — пояснив Кулініч О.І в інтерв’ю Агропорталу. Сла

На Херсонщині у справі Мартиновця вирішується доля українського фермерства

Поки в херсонських і одеських судах вирішується, чи дозволять рейдерам безкарно забирати чужу землю, злочинці псують технікою посіви, трощать машини і нападають на законного орендаря під прикриттям місцевих правоохоронців. Апеляційний суд Херсонської області Колись ця справа неодмінно потрапить до підручників юридичних факультетів, як та, з якої розпочалось поступове викорінення земельного рейдерства з України. Але поки що останні події навколо «справи фермера Мартиновця» показують жахливу прірву, у якій опинилося як правосуддя, так і правоохоронні органи України. Прямо сьогодні, навіть в цю годину, за аналогічною схемою по всій Україні - від Чернігівщини і Слобожанщини, до Поділля і Таврії, від Галичини до Подніпров’я, тривають сотні рейдерських захоплень земельних паїв. Від того, як закінчиться справа Мартиновця, буде залежати подальша   установка. «Мочити фермерів і забирати землю» - чи «Краще з фермерами не зв’язуватись, бо неминуча відповідальність». Судді на служ