К основному контенту

Печерський суд вирішить, чи можна ПриватБанку красти депозити клієнтів

Київський Печерський суд розгляне резонансну справу бабусі, яка напряму звернулася до голови «ПриватБанку» Герхарда Бьоша з проханням повернути вкрадений депозит, на якому були заощадження всього життя.

Вітчизняні ЗМІ та правозахисна спільнота продовжують слідкувати за розвитком скандальної ситуації з викраденням депозиту 84-річної колишньої жертви фашистської окупації, яка потерпає від свавілля керівництва «ПриватБанку».


Наразі справа вже другий рік розглядається у Печерському районному суді м. Києва (№ 757/13397/20) і, після кількох перенесень та відкладань, 17 серпня 2021 року суддя Соколов О.М. – один із найпрофесійніших та здібних служителів Феміди нарешті має всі підстави винести неупереджене справедливе рішення.

Представник сторони позивача відомий адвокат Вадим Чунжин впевнений у юридичній позиції та правоті свого клієнта і вважає, що дії «ПриватБанку» категорично неприпустимі для правової країни, що поважає закон і прагне стати частиною Євросоюзу. У коментарях журналістам він зазначив, що під час засідання суддя рекомендував добровільно повернути депозит, проте зі сторони «ПриватБанку» панує тиша та ігнор.  

Чим ця справа привернула увагу громадськості та ЗМІ – так це особистим відкритим зверненням 84-річної українки, кандидатки медичних наук до нового голови правління, австрійця Герхарда Бьоша.

Подробиці звернення: «Навіть фашисти не забирали останнього» – старенька, яка пережила німецьку окупацію, звернулась до нового голови правління ПриватБанку Герхарда Бьоша»

Зокрема, у своєму зверненні, опублікованому у ФБ, пані Зоя Пивоварова (уроджена Козаченко) згадала про страшні часи німецької окупації України, які вона пережила з родиною у дитинстві. І висловила надію, що такий професіонал з бездоганною міжнародною репутацією, яким є Герхард Бьош, розбереться із ситуацією і не допустить знущання над старою людиною та порушення прав клієнта «ПриватБанку». Бо те, що відбувається зараз, коли банк визнав, що гроші на рахунку є, вони належать Зої Пивоваровій, але віддавати їх не збираються, відписуючись незрозумілими відмовами. Це просто ганьба і фінансовий злочин.

Кілька українських видань спрямували журналістські запити до прес-служби «ПриватБанку», але відповіді не надійшло. Що, на жаль, свідчить про складну, навіть токсичну, ситуацію всередині банку, і що Герхард Бьош не має (поки що?) важелів управління, або його не інформують належним чином. Можливо голова наглядової ради «ПриватБанку» пані Шерон Іскі (Sharon Easky) зможе якось владнати цю ганебну ситуацію, яка дуже сильно шкодить репутації банку. Тим більше, як повідомили на сайті Президента нещодавно голова ОПУ Андрій Єрмак особисто зустрічався з Шерон Іскі та висловив впевненість, що «ПриватБанк» буде взірцем сучасного європейського банку, який діє в інтересах громадян України, і у якому все відбувається чітко і прозоро, а права людини і лояльність до клієнтів – найбільша цінність. 

Герхард Бьош і Шерон Іскі

Що ж, репутація «ПриватБанку» зараз, як ніколи, висить на ниточці. Тому для успішного існування проєкту «ПриватБанк» дуже потрібна демонстрація лояльності до клієнтів і прав людей. І буде дуже цікаво подивитись, чи готові у керівництві «ПриватБанку» виконати рішення суду, коли воно зобов’яже повернути гроші старенькій бабусі. Між тим, жертва махінацій «ПриватБанку» Зоя Пивоварова потребує лікування та спеціального  догляду, і може не дожити до того часу, коли їй віддадуть гроші, які вона збирала все життя, працюючи медиком на благо інших людей.

Тетяна Стефюк, для «Чесне Правосуддя»

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Вищий господарський суд підтвердив право власності на базу «Козинка» за товариством мисливців і рибалок (УТМР)

Тим самим колегія суддів ВГСУ підтвердила рішення Апеляційного господарського суду м. Києва на користь УТМР. Тепер силові структури   і виконавча служба мусять не зганьбитися та реалізувати право мисливсько-рибальської громади розпоряджатися власним майном. Деталі цього рішення розкрило видання «Нова Влада»: http://novavlada.info/gosudarstvo/v-kieve-obshchestvo-rybolovov-i-ohotnikov-okonchatelno-otvoevalo-imushchestvo-u На жаль, у справах боротьби проти рейдерів позитивні рішення на користь законних власників трапляються не досить часто. Отже, можна щиро порадіти за колектив мисливців та рибалок, зокрема Київського відділення УТМР на чолі з В. Ласкаржевським, які завдяки наполегливості, злагодженості та вірі у власні сили змогли відстояти базу «Козинка» в боротьбі із значно впливовішими і заможнішими рейдерами. Також варто відзначити блискучу роботу молодого, але вже досвідченого та загартованого у судових баталіях адвоката Дмитра Власенка, який поступово стає справжнім л

Антирейдерський закон не врятує фермерів від рейдерів, що і доводить справа Мартиновця М.М.

Справа фермера з Херсонщини Мартиновця М.М. показала, що без невідворотного покарання корумпованих чиновників, антирейдерські законопроекти - фікція Як стало відомо ГО «Чесне Правосуддя», у парламенті зареєстровано антирейдерський законопроект «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству», покликаний мінімізувати аграрне і земельне рейдерство. Про це повідомив ініціатор законопроекту, голова земельного підкомітету Аграрного комітету ВРУ Олег Іванович Кулініч. « Після того, як у Раді був провалений президентський законопроект №7363, який містив низку антирейдерських норм, потрібно шукати інші законодавчі шляхи для вирішення проблеми аграрного і земельного рейдерства, яка сама по собі нікуди не зникла. Розуміючи це, ми разом з представниками майже всіх фракцій та груп ВРУ (всього 32 народні депутати) зареєстрували в парламенті окремий законопроект на цю тему», — пояснив Кулініч О.І в інтерв’ю Агропорталу. Сла

На Херсонщині у справі Мартиновця вирішується доля українського фермерства

Поки в херсонських і одеських судах вирішується, чи дозволять рейдерам безкарно забирати чужу землю, злочинці псують технікою посіви, трощать машини і нападають на законного орендаря під прикриттям місцевих правоохоронців. Апеляційний суд Херсонської області Колись ця справа неодмінно потрапить до підручників юридичних факультетів, як та, з якої розпочалось поступове викорінення земельного рейдерства з України. Але поки що останні події навколо «справи фермера Мартиновця» показують жахливу прірву, у якій опинилося як правосуддя, так і правоохоронні органи України. Прямо сьогодні, навіть в цю годину, за аналогічною схемою по всій Україні - від Чернігівщини і Слобожанщини, до Поділля і Таврії, від Галичини до Подніпров’я, тривають сотні рейдерських захоплень земельних паїв. Від того, як закінчиться справа Мартиновця, буде залежати подальша   установка. «Мочити фермерів і забирати землю» - чи «Краще з фермерами не зв’язуватись, бо неминуча відповідальність». Судді на служ